top of page
Søg
  • Pernille

Ræveapportering

Ræveslæb.

At træne op til ræveapportering over lange afstande.


Den grundlæggende måde at træne ræveslæb på er via baglængskædning, dvs hvor hunden hele tiden møder noget den kender og derved øges selvtillid og hundens motivation for at udføre opgaven.

Man kan dele ræveslæbet op i en masse forskellige selvstændige dele.

Her er nogle:

Følge et spor

Apportering af rovvildt

Bære vægt over afstand

Bære store ting over kuperet terræn

Forhindringer

Løse opgaver ex apport-emnet sidder fast eller ikke ligger så det er nemt at bære.


Jeg deler hver disciplin op i forskellige del momenter, så der hele tiden er succes og tjek på at hunden kan udføre opgaven.


Nedenfor er beskrevet hvordan min tjekliste er, men der er mange veje til rom…

Rovvildt- starter med mink, mår, bitte rævehvalpe på max 1,5 kg og strejfede ræveskind, masser af belønning først for bare at samle op og aflevere og siden for at søge og komme med det.

Hele tiden så jeg kan se hvad hunden laver. Belønning skal være meget bedre end noget andet og med få gentagelser pr gang, hunden må ikke blive træt af det, syntes det er kedeligt eller overveje om den gider eller ej. Husk at stoppe mens legen er god og hold en fest.


Når hunden gladeligt henter rovvildt begynder jeg med slæb på rævebælg, helst en frisk fra fryseren (jeg springer tørret ræv over), jeg vil se en hund der gladeligt arbejder på 2-600 m for at finde ræven. Her gør jeg det i starten på mark så jeg kan se hvad hunden laver.

Når det sidder så går jeg i skoven og gør det samme.

Det gode med rævebælgen er at hunden lære at løfte hovedet og nakke korrekt pga det lange skind og når der så kommer vægt på er teknikken der allerede.


Vægt træning starter jeg ved siden af, jeg går langsomt frem og ser også her til at hunden syntes vægt er sjovt og værd at arbejde for. jeg har 3 kg, 4,5 kg, 5 kg, 6,5 kg og 7 kg dummyer i forskellige længder og hårdheder, man skal være obs på at de mindre hunderacer som Kleiner munsterlænder kan have svært ved at gå med 3-delte 5 kg dummyer som dem man køber hvis de er for hårde da de simpelthen har svært ved at gabe over dem. Jeg bruger dem, men ser at mine hunde heller tager en lang blød 6,5 kg dummy end en hård 5 kg.

Jeg skifter mellem vægt, afstande og mellem antal, en dag er der måske 3 på 50-70 m der skal hentes, en anden er det en 5 kg på en lang afstand og sådan skifter jeg så hunden aldrig ved hvor langt den skal- den skal bare arbejde og få en fed belønning.


Når der er god teknik og muskler i nakken begynder at være på plads starter jeg på kuperet terræn, grene, stammer, bakker, brombær, tætte små graner og hvad jeg ellers kan finde på.

Det er ikke afstanden det handler om men at hunden løser opgaven, har selvtillid og ikke giver og op frem for alt er stolt når den kommer.Når det hele sidder så laver jeg alt ovenstående bare med en ræv, først en på omkring de 4 kg og derefter hvad jeg nu har- helst ikke 30 % af hunden kropsvægt.

53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

2020

bottom of page